onsdag 16 juni 2010

Det växer och frodas


I våras var det bara några torra trista kvistar på dessa två pelargoner, men jag tänkte att jag måste ge dem en chans, i alla fall i några veckor. De är ju så vackra, lite mårbacka stuk på dom.
Å titta! så här ser dom ut nu, lite konstiga är dom dock för det växer bara små blad på dem, de har det inte gjort de andra somrarna. Men huvudsaken att dom blommar och växer :-)
.
Det är inte bara pelargoner som växer här hemma. Magen växer likaså. sf-måttet ligger på 36cm, det har ökat med 1cm i veckan. Mitt blodtryck har legat på ca 110/60 under hela graviditeten. Nu har vi bara 19 dagar kvar till BF dag. Det börjar kännas som att det är många saker man vill hinna göra å fixa innan dess. Jag känner att jag skulle behöva städa lite till, baka och laga mat som jag kan fylla frysen med (jag har fått en hel, ny frys), packa väskan, rensa upp tvättstugan, storhandla, färga bort de grå och en massa andra små saker. Men innerst inne vet jag att om bebisen skulle komma innan hemmet är skinande rent och frysen full så skulle jag ändå inte bry mig om gruset och dammråttorna när vi kom hem från BB och fikabröd, ja det finns ju i granngården haha (på OK/Q8)
.
I måndags var jag hos barnmorskan, allt var bra. När vi skulle skriva i journalen hur graviditeten har varit blev det inte många ord.
- graviditeten har varit normal, inget att tillägga.
Och det där med att skriva förlossingsbrev, eller vad det heter, är inget för mig heller tror jag. Jag har då inte kommit på nåt hittills att skriva. Jag vet bara att jag vill ta det som det kommer, med smärtan och allt runt omkring. Någon som har nåt tips eller så, tex hur ni själva har gjort!?
.
Nu ska jag ta mig i kragen och göra en laddning dumlekakor, sen ska jag sätta mig och sola magen en stund innan lunch.

3 kommentarer:

  1. Jag har precis skrivit mitt brev. Men jag har sjukhusskräck/sprutskräck/nålskräck (och gud vet allt) och det känns viktigt att de vet om det. Hoppas papporna får stanna bara...
    Ha det bra i solen!

    SvaraRadera
  2. Jag skulle kunna ge lite tips på brev om du vill men helst här då jag kan visa dig vårt brev samtidigt och säga vad som kan vara viktigt att komma ihåg då man är pressad och stressad om det skulle gå fort å ni vill hinna med vissa saker... hör gärna av dig om när du kan så fixar vi till det.

    SvaraRadera
  3. Hallåjj... Med Leon försökte jag bada men det va inget för mej... Hemma då jag hade ont gick det väl an men inte på förlossningen...Det va en otroligt rolig förlossning förresten. Å allt är inspelat på band!! Så roligt att se den, dock VHS... Bedövning jag använde va lustgas och ryggbedövning- jag kan inte minnas att jag tyckte någonting av denna förlossning gjorde särskilt ont(!)Ryggbedövningen tog dock bort mina krystvärkar så jag fick gissa hur jag skulle göra för att trycka på å krysta ut honom. Med Jack gick allt så fort, men det bästa va massage!! När T hårt pressade sina händer om mina höfter. Mycket lustgas också (hela tiden) men inget annat. Det va två helt olika förlossningar å det känns roligt att de va så pass olika!!

    Gud va jag verkligen skulle behöva skriva ner allt om dessa två magiska ögonblick. Minnas å aldrig glömma!

    Önskar dej å Peter all lycka till inför er största dag och viktiga stund!

    Kram

    SvaraRadera