tisdag 16 juni 2009

Här är receptet ifall ni blev sugna...

Morotsbröd i långpanna

5 dl mjölk 37°c
50 g jäst
50 g smält margarin eller smör
2 stora morötter rivna
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
4 dl vetemjöl special
ca 8 dl fullkornsmjöl av dinkel

Smula jästen i en bunke med lite av mjölken.
Tillsätt resten av allt, men spara lite av dinkelmjölet till utbakning.
Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt jäsa i bunken övertäckt i ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Platta ut den i en långpanna (ca 30x40 cm) smord eller med bakplåtspapper.
Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen om så önskas.
Jäs under bakduk i ca 30 min till. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min i 225°g
Ta ur brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under duk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar